ONZE TRAINERS:

 

Wietse Hensema

Sinds mijn 6de levensjaar toegewijd aan het judospelletje en sindsdien de 'rode draad' in mijn leven. Dit is dan ook een grote drijfveer geweest en nog steeds, om het judo op anderen over te brengen, mede omdat ik hier in mijn eigen opvoeding en indirect in mijn jeugd veel aan heb gehad.

 

Ik ben Judoleraar B en in het bezit van de 3de dan Judo, afgestudeerd aan het CIOS in Heerenveen en daarna de ALO in Groningen afgerond in de richting van in het Speciaal Onderwijs, waar ik ook in werkzaam ben naast het lesgeven binnen de Judoschool.

 

Wat maakt het Judo voor mij zo speciaal?

 

Het opvoedkundige en pedagogische aspect wat bij het judo komt kijken vindt ik erg belangrijk en mooi aan deze sport. Het lijkt ook steeds belangrijker te worden als je kijkt naar de verruwing in de hedendaagse samenleving.

 

Door middel van het Judo werken aan je zelfvertrouwen, opkomen voor jezelf, maar ook je grenzen aangeven is dit in mijn ogen een ideale sport om weerbaarder te worden in een veilige omgeving. Maar ook werken aan je balans, conditioneel met je hele lichaam te werken is mooi meegenomen. Het allerbelangrijkste binnen het judo is dat het respect hoog in he vaandel staat. Het omgaan met elkaar, het omgaan met winst en/of verlies en de etiquettes binnen het judo dragen daar aan bij. Kortom, in mijn beleving een ideale sport om op jonge leeftijd kennis mee te maken, maar zeker niet een sport waar je ooit te oud voor bent om mee te beginnen!

 

Hayco Sijperda

Hoi, ik ben Hayco en sinds 2010 vrijwilliger bij judoschool Hensema.
Op mijn 6de ben ik bij judoschool Hensema begonnen met judo, de technieken combineren met de snelheid en explosiviteit spreekt mij erg aan.
Ook zijn wij als judoka's altijd gedreven om gebruik te maken van de krachten van onze tegenstander.
In de wedstrijden ook wel randori genoemd in het judo, komen de elementen helemaal tot hun recht.
Naast het feit dat je fysiek sterker wordt en mentaal gaat na denken over welke technieken toegepast kunnen worden, is er in het judo nog een heel belangrijk punt.
Discipline, dat begint aan het begin van de les met groeten, het pak netjes dragen en het respect naar de sensei (meester/juf) of mede judoka.
Door deze punten die ik al jaren na leef heb ik gemerkt zelfverzekerd te worden.
In de jaren die ik judoschool Hensema ondersteun zie ik, de groei en ontwikkeling terug bij de judoka's die wij les geven.